A Nap felszíne A Nap felszíne - földi észlelés A Nap környezete
Auróra-aktivitás

Aktuális napfolt-helyzet (mint láthatod, két különböző helyről: ha az egyik leállna - volt már rá példa!), illetve a Nap környezete - szerencsés esetben a napkitörések gázfelhőit is látni rajta, esetleg a Nap mögötti, előtti bolygókat, napsúroló üstökösöet! A jobb szélső ábra az auróra-aktivitást mutatja. Ha nagy területen piros az auróra-gyűrű, lehet, hogy tőlünk is látni sarki fényt!

Magyar Csillagászati Egyesület: ami az amatőrcsillagászathoz kell: www.mcse.hu

Friss csillagászati hírek megbízható forrásból: www.csillagaszat.hu

Két ingyenes planetárium program számítógépre: Cartes du Ciel és Stellarium

A Magnitúdó Csillagászati Egyesület, Debrecen honlapja: macsed.csillagpark.hu/ benne az internetről (VSNet) kapott változócsillag-megfigyelési adatok alapján: változócsillag fénygörbék (Zajácz György munkája eredménye), csillagászati előrejelzések Debrecenre, észlelések, és még sok más, tömören, velősen.

Tuboly Vince honlapja: rengeteg csillagászati információ és link - kissé ömlesztve: http://www.observatory.hu/

Minden, amit a fogyatkozásokról tudni kell és lehet: Espenak's Eclipse Home Page (innen szedem én is az információimat). Egy másik honlapja a www.mreclipse.com és az EclipseWise.

Naponta friss képekkel bővül a Nap Csillagászati Képe honlap. Csodálatos képek vannak benne, egyik kedvencem EZ!

Minden a légköroptikáról: http://legkoroptika.hu/

Távcsövek forgalmazásával foglalkozó két cég internetes honlapja: a Budapesti Távcső Centrum, és a Makszutov. Jó vásárlást!

Ha kíváncsi vagy, milyen műhold, hol látszik az égen, ez a te lapod: a Heavens's Above ottlapja (Nemzetközi Űrállomás [ISS] , Iridium ["felvillanó" műholdak], stb, és még sok egyéb információ!)

 

Vissza a Nyitólap-ra!

Utolsó frissítés: 2021. február 1.